Ons Verhaal

Wijncafé & Bistrocafé Lefebvre zie ik als een ontmoetingsplek. Een plek waar je je thuis voelt. Gewoon lekker met vrienden en familie, staand of zittend aan de hoge tafels, wijn en bier proeven, van de hapjes genieten en eindeloos filosoferen over de spreuken op de muur. Iedereen die van genieten houdt is welkom!

 

“Leven is het meervoud van Lef”

Ontmoet Ernest Lefebvre, eigenaar van het naar zijn familienaam vernoemde Wijncafé (sinds oktober 2011) en (sinds oktober 2021) ook van het Bistrocafé. “Het openen van een eigen zaak is altijd een droom geweest. Met een diploma van de Hogere Hotelschool op zak, wist ik dat die droom ooit werkelijkheid zou worden. Na diverse werkervaringen in binnen- en buitenland was het tijd om mijn levensmotto in de praktijk te brengen.”

Na een spannende zoektocht voelde Neude 2, waar eerder Makelaar van Nieuwpoort zat, als de juiste plek voor de enthousiaste gastheer. Na een uitdagend traject van vergunningen en de verbouwing was het eind oktober 2011 dan eindelijk zover; Wijncafé Lefebvre was een feit. Tien jaar later, opent hij op Neude 1 de deuren van een Frans bistrocafé.

“Iedereen die net als ons van genieten houdt, is welkom!”

– Ernest Lefebvre –

Een plek waar je je thuis voelt

De twee horecazaken stralen eenzelfde betrokken gastvrijheid uit, waarbij in het Wijncafé vooral de wijn(kennis) de boventoon voert en deze in het Bistrocafé is aangevuld met een kleine, toegankelijke Franse bistrokaart.

“Wijncafé Lefebvre heeft zich in de afgelopen tien jaar bewezen als een fijne ontmoetingsplek. Een plek waar je je thuis voelt. Gewoon lekker met vrienden en familie, staand of zittend aan de hoge tafels, wijn en bier proeven, van de hapjes genieten en eindeloos filosoferen over de spreuken op de muur. Het Bistrocafé voert dit Joie de Vivre-gevoel nog verder op met een smakelijke Franse bistrokaart. Je waant je even op vakantie met klassiekers als uiensoep, entrecote en zelfgemaakte kruidenboter. Of je nu alleen even komt borrelen of een lange avond blijft zitten: iedereen die net als ons van genieten houdt, is welkom!”, nodigt Ernest uit.