Leven is het meervoud van lef

Na een bezoek aan Wijncafé & Bistrocafé Lefebvre ben je verkocht. De levendigheid, persoonlijke sfeer en geweldige wijnen voelen als een verlengde van je eigen woonkamer. Zowel bij het Wijncafé als bij het Bistrocafé, ben je aan het juiste adres voor betaalbare luxe. Wij maken wijn graag toegankelijk. Samen genieten van een glas wijn kan en mag namelijk altijd!

Wijncafé Lefebvre dankt haar naam aan oprichter en eigenaar Ernest Lefebvre. Sinds oktober 2011 is hij eigenaar van het Wijncafé en eind 2021 startte hij het naastgelegen Bistrocafé aan de Neude in Utrecht.

Ernest: ‘Het openen van een eigen zaak is altijd een droom geweest. Met een diploma van de Hogere Hotelschool op zak, wist ik dat die droom ooit werkelijkheid zou worden. Na diverse werkervaringen in binnen- en buitenland was het tijd om mijn levensmotto in de praktijk te brengen. Leven is het meervoud van lef! Met de opening van het Wijncafé, en later ook het Bistrocafé, is dit zeker gelukt.’

Eigenaar Ernest Lefebvre:

'Met het openen van Lefebvre heb ik mijn levensmotto in vervulling laten gaan'

Leven is het meervoud van lef

Na een spannende zoektocht voelde Neude 2, waar jarenlang een makelaar zat, als de juiste plek. Na een uitdagend traject van vergunningen en een nodige verbouwing, was het in oktober 2011 eindelijk zover: Wijncafé Lefebvre werd een feit.

Bijna tien jaar later opent Ernest in het naastgelegen pand op Neude 1, de deuren van Bistrocafé Lefebvre. De twee zaken zitten niet alleen naast elkaar, maar stralen ook dezelfde gastvrijheid en het bekende Lefebvre-gevoel uit. In het Wijncafé voert vooral de prachtige selectie wijn de boventoon. In het Bistrocafé is die selectie fijne wijn aangevuld met de mogelijkheid om uitgebreid te dineren en te genieten van een toegankelijke bistrokaart met Franse klassiekers.

Franse klassiekers, zonder Franse slag!

Wijncafé Lefebvre heeft zich in de afgelopen tien jaar bewezen als een fijne ontmoetingsplek. Een plek waar je je thuis voelt. Gewoon lekker met vrienden en familie, staand of zittend aan de hoge tafels, nieuwe dingen proeven, van een borrel genieten en eindeloos filosoferen over de spreuken op de muur. Het Bistrocafé voert dit gevoel nog verder op met een smakelijke Franse bistro kaart. Je waant je even op vakantie met klassiekers als oesters, Boeuf Bourguignon en zelfgemaakte kruidenboter. Of je nu alleen even komt borrelen of een lange avond blijft zitten: wanneer je net zo’n fan bent van Joie de vivre als wij, voel je je hier zeker thuis!

“Iedereen die, net als wij, van genieten houdt is welkom!”

- Ernest Lefebvre